Het Nederlands Filmfestival strijkt deze week weer neer in het charmant-kneuterige Utrecht, met prijzige kaartjes en zonder garantie op een goede film. Gelukkig kunnen de knieperts onder ons zich hier ook kosteloos vermaken – en als het een beetje meezit kostelijk. Dat doen ze zo:

Donderdag Donderdag, vrijdag en zaterdag kan je van 10.00 tot 12.30 ambitieuze filmmakers zien zwoegen terwijl ze een plan aan de man proberen te brengen in The Pitch (hoofdletter T, hoofdletter P). Misschien kom je zelf nog op een goed idee.

Vrijdag In Zindering, het restaurant van de Stadsschouwburg, is er op verschillende dagen Smaakmakers, een diner plus talkshow waar je met alleen een drankje ook kan aanschuiven.

Zaterdag Ga op zaterdag om 17.00 netwerken met SETUP en Dutch Game Garden. Iets meer nieuwe media en iets minder film, maar toch.

Zondag Kan je om 22.30 naar de talkshow in de schouwburg. Alle andere dagen ook, trouwens.

Maandag Spot nieuw filmtalent tijdens de uitreiking van de Studenten Awards in Theater Kikker (20.00). Gratis maar niet vrijblijvend: van tevoren even een kaartje halen.

Dinsdag In het spuuglelijke winkelcentrum-aan-het-station Hoog Catherijne is er van 2 tot 5 oktober iedere avond een openbare vertoning van een film uit het programma, plus Q&A. (programma: http://www.filmfestival.nl/publiek/evenementen/utrecht-viert-vrede-met-het-nederlands-film-festival-2012)

Woensdag Om 13.00 is er een treffen tussen filmmakers en filosofen in Theater Kikker; om 17.00 kan je gratis Alles voor een lach zien in bioscoop City (wel een kaartje nodig). En als je het dan nog niet ziekelijk zat bent kan je ’s avonds aanschuiven bij de filmquiz in filmhuis ’t Hoogt.

 

27/09/2012

Leave a Reply